Posjet HRT centru u Osijeku

img_2788

Dana 22. siječnja s nastavnicom hrvatskog jezika Majom Gligorov Radić i knjižničarkom Anitom Račman posjetili smo HRT centar u Osijeku u sklopu Medijskog kluba (projekt Abeceda pismenosti).

IMG_2750.JPG

img_2749

Najprije smo posjetili HRT Radio Osijek kako bi se upoznali s njihovim radom i poviješću te vidjeli kako se stvaraju radijske emisije. Saznali smo nešto i o povijesti same zgrade i povijesti radija, a posebno zanimljivo bilo je čuti kako je funkcionirao u vrijeme Domovinskog rata.

IMG_2776.JPG

Poslije radija smo posjetili zgradu HRT televizije koja se nalazi preko puta radija i svima se više svidjela najviše zbog zanimljivih studija.

Družili smo se s novinarima, snimateljima i montažerima koji su nas proveli kroz svoje studije i radne prostore i pokazali nam neke dijelove svoga posla. Svima je najzanimljiviji bio obilazak  glavnog studija gdje smo imali priliku okušati se iza i ispred kamere. Pričali smo kao pravi voditelji o izvanrednim događajima,o prognozi… 🙂

22.01.medijska (2)

22.01.medijska (4).JPG

img_2775

img_2783

img_2771

Na kraju je došao snimatelj da nam pokaže kako se koristi kamera i uputio nas u cijene i specifikacije svoje tehničke opreme.

img_2754

Otišli smo kući oko 16h s dogovorom za novi posjet sljedeće godine!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s