Projektni dan

DSC08238

Na dan 2. prosinca, kada slavimo Dan grada Osijeka, u našoj školi održan je projektni dan pod nazivom Digitalna razglednica moga zavičaja. Učenici i učitelji mjesecima su se pripremali za ovaj dan, a rezultate njihovog rada vidjeli smo kroz multimedijalne prezentacije, radionice i izložbe. Kroz ovaj smo dan saznali mnogo toga o povijesti našeg zavičaja, njegovoj kulturi, religiji,običajima i arhitekturi. Naša novinarska ekipa posjetila je sva događanja i zabilježila aktivnosti koje su se taj dan provodile.Pa krenimo redom!

Najprije smo posjetili učenike posebnog odjela koji su napravili plakat o svom posjetu osječkom Azilu za napuštene pse. Vidjeli smo fotografije s njihove šetnje sa psima, a napravili su i psiće od glinamola s pripadajućim kućicama!

DSC08224

DSC08226

Potom smo krenuli u učionicu hrvatskog jezika gdje su prikazane razne prezentacije. Povjesničari su napravili prezentaciju o Muzeju Slavonije u kojoj smo, između ostalog, pogledali kratki promotivni filmić o muzeju i intervju s ravnateljem muzeja kojeg su vodili i snimili naši učenici. Osim toga, pogledali smo  i prezentaciju o običajima, arhitekturi, gastronomiji, glazbalima i pjesmama Slavonije i Baranje kao i prezentaciju o najvažnijim religijama zastupljenima na području Osijeka.

DSC08251

DSC08254

Na panou smo mogli pogledati izložbu urbanih osječkih izraza prikazanu kroz učeničke crteže. Našle su se tu svima nam poznate riječi kao što su lega, gimba, slamboš, treska, dumine…

DSC08256

DSC08258

Živo je bilo i u učionici biologije gdje su bile izložene knjige o Osijeku, a pogledali smo i prezentaciju Perivoji i parkovi grada Osijeka.

IMG_2771

IMG_2769

U učionici njemačkog jezika mogli smo saznati zanimljive stvari o poznatim essekerima (Bekannte Esseker) kao što su Strossmayer, Axman, braća Reisner i Huttler bez kojih naš grad ne bi bio ono što je danas.

DSC08242

Zadnja u nizu učionica koje smo posjetili bila je ona engleskog jezika gdje smo mogli pogledati vrlo zanimljive prezentacije Osijek kroz Google Earth User friendly virtual postcard of Croatia kroz koju su predstavljeni najveći hrvatski gradovi – Zagreb, Split, Rijeka i Osijek.

I učenici nižih razreda bili su vrlo vrijedni! Prvašići su nam pripremili kratki nastup u kojem su uz pratnju bisernice otpjevali naše poznate zavičajne pjesme Tekla voda Karašica Škripi đeram, a drugi razredi su nas proveli kroz digitalnu “šetnju” osječkom konkatedralom Sv. Petra i Pavla.

DSC08264

Treći razredi su nam pripremili prezentaciju Zavičaj kroz sliku i priču, a četvrti razredi su snimili kratki film Domaće životinje u mom zavičaju.

DSC08267

Nakon svega uslijedio je zajednički izlazak na školsko dvorište i malo iznenađenje! Naš učenik Tin Gjurčević demonstrirao nam je let svog nagrađenog kvadrokoptera u kojemu su svi uživali.

DSC08278

DSC08272

I za kraj možemo pohvaliti sve učenike i učitelje koji su se potrudili i pripremili nam još jedan uspješan projektni dan!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s